• Rozmiar tekstu:
  • A
  • A
  • A
  • Kontrast:
  • PodÅ›wietl linki:
  • OdstÄ™py w tekscie:

Przedszkolaki gotujÄ…

Dzieci z grupy III w ramach tematu tygodniowego pt. „Nowinki z wiejskiego podwórka” oraz projektu edukacyjnego „Tradycje kulinarne królewskiego Krakowa – czyli jak i gdzie jeść, by nie skoÅ„czyć jak Smok Wawelski” przygotowaÅ‚y twarożki smakowe: truskawkowy, rzodkiewkowy oraz pomidorowy. Dzieci samodzielnie ugniataÅ‚y ser, dodawaÅ‚y skÅ‚adniki, mieszaÅ‚y, nakÅ‚adaÅ‚y na krakersy. Wszystkim dostarczyÅ‚o to sporo przyjemnoÅ›ci oraz smakowitych wrażeÅ„. Nawet zatwardziaÅ‚e niejadki nie pozostaÅ‚y obojÄ™tne obok takich pysznoÅ›ci!!!


 

Dzieci z grupy V w ramach tematu ,,Jestem samodzielny w kuchni” postanowiÅ‚y upiec pizze. Na poczÄ…tku samodzielnie zagniotÅ‚y ciasto, a nastÄ™pnie pokroiÅ‚y pomidory, ogórki, paprykÄ™, szynkÄ™ i starÅ‚y ser żółty.
Po nałożeniu wszystkich potrzebnych składników pizza powędrowała do pieca.
Dzieci z niecierpliwością czekały na efekt swojej pracy. Gotowa pizza nie tylko znakomicie wyglądała, ale przede wszystkich była przepyszna. Mniam, mniam


 

Dzieci z grupy IV podczas realizacji tematu „Dbamy o zdrowie” wykonywaÅ‚y pyszne i zdrowe kanapki. DodatkowÄ… atrakcjÄ… byÅ‚y ciekawe kompozycje ukÅ‚adane na zdrowym pieczywie np. motylki, kwiatki, kotki itp. Takie kanapki bardzo im smakowaÅ‚y!


Na Piknik Rodzinny „Dary sadu i ogrodu” dzieci z grupy V przygotowaÅ‚y wspaniaÅ‚e szaszÅ‚yki owocowe.